Pensioen voor medewerkers

Zodra u personeel in dienst neemt, krijgt u in veel gevallen te maken met pensioen.

Verplichte pensioenregelingen

In veel branches geldt een verplicht gestelde pensioenregeling. Meer dan de helft van de Nederlandse werknemers bouwt namelijk pensioen op bij een verplicht gesteld fonds. Deelname aan een pensioenfonds kan verplicht zijn omdat dit in een collectieve arbeidsovereenkomst (cao) is bepaald. In die branches hebt u geen keuze of en hoe u het pensioen voor uw werknemers regelt.

Zelf regelen

Buiten die branches kunt u zelf beslissen of en hoe u een pensioen voor uw werknemers regelt. Als u besluit een pensioen te regelen, dan kunt u - in overleg met uw werknemers – zelf bepalen hoe de regeling eruitziet. Kosten spelen hierbij natuurlijk een belangrijke rol. Dat geldt voor iedere werkgever, maar zeker voor de startende ondernemers met een beperkt budget.

Hoe weet u wat u moet doen?

U kunt als ondernemer de pensioenregeling onderbrengen bij een verzekeringsmaatschappij. Of u kunt uw werknemers in staat stellen een individuele pensioenovereenkomst bij een verzekeraar af te sluiten.

Vraag advies!

De Hoge Dijk in Nijkerk is specialist op het gebied van pensioenen, inkomens- en bedrijfsverzekeringen. De Hoge Dijk is onafhankelijk, zonder verplichtingen richting banken of verzekeraars. U krijgt dus het voor u beste advies en niet het advies waar wij het meeste aan verdienen. Mr. Kees Vermeer, fiscaal jurist en gediplomeerd pensioenadviseur, helpt u graag bij het maken van de juiste keuzes. De Hoge Dijk is lid van de vereniging van Pensioen en Inkomensadviseurs. Al meer dan 150 bedrijven in Nijkerk en omstreken vertrouwen op De Hoge Dijk.

Meer weten? Neem dan contact op.